Træningsregler og -tips
Afbud
Hvis man ikke kan komme til træning, skal man melde afbud til træneren inden træningsstart. Udebliver man i løbet af en sæson tre gange uden at melde afbud, bliver man betragtet som slettet af holdet. Aflysning Den kan ske at DAF bliver nødt til at aflyse en træningsgang. - Ved sygdom vil man blive tilbudt en erstatningstræning. Dato for denne vælger træneren. - Ved aflysning pga. vejret vil der ikke blive tilbudt en erstatningstræning, da DAF desværre ikke kan styre vejret. Med agility er det ikke alt vejr som det er forsvarligt at træne/løbe agility i. Alder Hunden skal være min. 12 måneder for at deltage i den almindelige agilitytræning (ikke pre-agility). Hunde under 18 måneder springer maksimalt på en højde, der svarer til deres albuehøjde. Drikkevarer I klubben er der vand, te og kaffe. |
Forsikring
Alle hunde skal være ansvarsforsikret. Tjek med dit selskab, at forsikringen dækker din hund under træning.
Frikvarter
Der afholdes ikke frikvarter i forbindelse med træningen, undtagen på hvalpeholdet - men hunden bør have pauser undervejs.
Godbidder
Gode, små, bløde godbidder anbefales (f.eks. Frolic, pølser, kød, kyllingehjerter eller leverstykker). Det er ikke tilladt at give godbidder til andre hunde på holdet.
Halsbånd
Det er forbudt at møde op med pighalsbånd. Vi anbefaler et halsbånd, der lynhurtigt kan tages af og på. Det er forbudt at have halsbånd eller sele på hunden, når der trænes på forhindringer.
Hjælp
Det er en misforstået hjælp at trække eller skubbe hunden over eller igennem forhindringerne. Hunden mister tilliden til sig selv og dig.
Indlæringsfejl
Træn aldrig alene på forhindringerne uden tilladelse fra din træner. Selv små fejl kan få store konsekvenser for hundens korrekte forcering af forhindringen senere hen.
Krav
Læs her hvilke krav der stilles til kursister og hunde, der træner i DAF København.
Legetøj
Til nogle hunde kan det være mere velegnet at anvende legetøj som motivationsfaktor end godbidder. Pas på, at der ikke opstår slagsmål hundene imellem om legetøjet.
Løbetid
Tæver i løbetid må ikke deltage i træningen den uge, hvor de er højløbske (den midterste uge). De andre uger må de deltage i træningen, SÅFREMT de bærer løbetidsbukser og har fået klorofylpiller/klofylpiller svarende til deres vægt (klorofylpiller skjuler løbetidslugten).
Klorofylpiller/klofylpiller kan købes i Matas, på apoteket eller på nettet (f.eks. PetDreams.dk). Pillerne skal gives i døgnet op til, at hunden skal til træning:
- Små og unge hunde: 4-8 tabletter fordelt på to daglige doseringer
- Store hunde: 10-14 tabletter fordelt på to daglige doseringer
Tæven skal holdes på afstand af de andre hunde på holdet, og når den ikke løber modul/bane, skal den om muligt opholde sig i den lille indhegning.
Mødetid
Første hold skal møde 10-15 minutter før anførte træningstidspunkt for at sætte forhindringer frem, ligesom sidste hold skal beregne tid til at sætte dem ind igen.
Opvarmning
Husk lidt opvarmning af hunden - og dig selv - hvis I har stået længe i koldt eller regnfuldt vejr og ventet på at skulle løbe.
Samle op
Medbring selv poser til fjernelse af din hunds eventuelle efterladenskaber og husk at bruge dem. Har du lagt en pose på området, så husk at smide den i skraldespanden, inden du forlader træningsområdet, så den ikke bliver fundet af græsslåmaskinen!
Tisse
Sørg for, at hunden har tisset af før træning. Det er strengt forbudt for hundene at lette ben op ad forhindringerne. Skulle de ved et uheld ske, skal der øjeblikkeligt vaskes af med vand samt evt. klorin. Hvis hunden tisser inde i klubhuset, skal man vaske gulvet eller vaske/male væggen, den tissede op af!
Rigtig god fornøjelse med jeres træning!